Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Konst

Börjessons konsthandel

Börjessons etablerades 1931 av konsthandlaren David Börjesson. Idag är vi Göteborgs äldsta konsthandel. Redan från start ägnade sig David åt handel med konstverk av högsta kvalitet. Ledstjärnan var konst ifrån slutet av 1800-talet fram till början av 1900-talet. Ett arv vi än idag förvaltar. 

Perioden var unik och innebar ett nytänkande i sättet att måla. De stora impressionisterna i Frankrike inspirerade konstnärer i norden att börja skapa på ett helt nytt sätt. Det nordiska ljuset och friluftsmåleriet föddes. På den här tiden var det nya måleriet modern konst och opponerade sig mot det stela mörka måleriet som den konservativa Konstakademien förordade.

Flera nordiska konstnärer kom att anamma den nya stilen. De började måla friska ljusa dukar utomhus i en impressionistisk, realistisk anda. Under en relativt kort period skapades mästerverk som än idag är mycket eftertraktade.

Vi köper och säljer konst ifrån den tiden men handlar även med föreställande, impressionistiskt måleri av samtida konstnärer som hyllar friluftsmåleriets ideal.

Välkommen till Börjessons för att se vår utställning.  

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.